Islamic Widget

PEMBACA

Monday, July 5, 2010

TUGAS-TUGAS PHD UMMI

INSYALLAH MULAI JULAI INI UMMI PERLU BERTUNGKUS-LUMUS MEMBACA, MENGKAJI, BELAJAR, MENCARI BAHAN UNTUK PHD UMMI. BESAR KEMUNGKINAN UMMI PERLU KE PAKISTAN UNTUK BERJUMPA DENGAN TOKOH YANG UMMI BICARAKAN TENTANGNYA. BUAT KEBERAPA KALI UMMI TERPAKSA "MENCURI MASA" ABI UNTUK TUGAS-TUGAS PHD UMMI.

UMMI HARAP ZIYAD DAN ZUHAIR DAPAT MEMAHAMI UMMI. BUKAN UMMI TIDAK SAYANGKAN ZIYAD DAN ZUHAIR TAPI UMMI PERLU BERKORBAN UNTUK TUGAS-TUGAS PHD KERANA TUGAS INILAH YANG TERPENTING BUAT MASA SEKARANG BAGI UMMI.

ZIYAD SEKARANG SUDAH BERUMUR 2 TAHUN 6 BULAN, BAKAL MENGINJAK KE 2THN7BLN, DAN TAK LAMA LAGI 3TAHUN...ZUHAIR PULA DAH HAMPIR SETAHUN "UMUR SEBENAR" DAN SETAHUN 2BULAN UMUR LAHIR.

UMMI INGIN MELAKUKAN YANG TERBAIK BUAT ANAK2 UMMI, NAMUN APAKAN DAYA, UMMI BUKANLAH INSAN YANG SEMPURNA. DOAKAN MOGA ALLAH BAGI KEKUATAN KEPADA UMMI YA ANAK-ANAK...

SEBAGAI PELAJAR PHD, UMMI PERLU MEMBERIKAN LAPORAN PERKEMBANGAN PHD UMMI SETIAP 6 BULAN KEPADA MSD UIA, DAN KPT JPA. SETIAP HABIS SEMESTER PULA LAPORAN UNTUK UM.

UMMI PERLU KESANA-SINI CARI BAHAN, KE UIA, UM, UKM DAN LAIN2 TEMPAT.

UMMI PERLU MENGUASAI BAHASA ARAB, INGGERIS, DAN TERKINI URDU.

UMMI PERLU PERUNTUKKAN MASA UNTUKMEMBACA DAN MENGARANG.

UMMI HANYA ADA BAKI LAGI 3 SEMESTER UNTUK MENYIAPKAN TESIS UMMI KERANA SEMESTER SELEPAS ITU (SEMESTER KE5) UMMI WAJIB MEMBENTANGKAN LAPORAN HASIL KAJIAN. BERERTI UMMI HANYA ADA MASA SETAHUN UNTUK MENYIAPKAN TESIS UMMI. KEMUDIAN TESIS UMMI AKAN DIPERIKSA OLEH 1 ORANG PEMERIKSA DALAM UM, DAN 2 ORANG LUAR UM (MUNGKIN LUAR NEGARA). DALAM TEMPOH 3 SEMESTER INI JUGA UMMI PERLU MENULIS ARTIKEL UNTUK DIMUATKAN DALAM JURNAL ISI SEBANYAK 2X DAN MEMBUAT PEMBENTANGAN SEBANYAK 2X. ITU ADALAH MINIMUM.

KERINGAT UNTUK MEMBUAT PHD MERANGKUMI MENTAL, FIZIKAL DAN SPRIRITUAL. ANAK-ANAK TOLONG DOAKAN MOGA ALLAH PERMUDAHKAN URUSAN UMMI.

No comments: