Islamic Widget

PEMBACA

Sunday, January 10, 2010

MARYAM DAN MARYAM JAMEELAH

DUA MARYAM YANG MENGKAGUMKAN SAYA.

MARYAM, IBU NABI ISA ALAIHISSALAM MENJADI CONTOH TELADAN WANITA BERIMAN. SANGGUP BERKORBAN DALAM PERIBADATAN. NAMANYA YANG INDAH TERMAKTUB DALAM AL-QURAN.

MARYAM JAMEELAH, WARGA AMERIKA YANG BERHIJRAH KE PAKISTAN. MENJADI ISTERI KEDUA MUHAMMAD YUSUF KHAN. HIJAB DAN NIQAB MENJADI PAKAIAN.

BONDA MARYAM,
INDAHNYA AKHLAQMU. INGIN SEKALI SAYA MENJADI SEPERTI BONDA. NAMUN JAUH SEKALI SAYA DAPAT MENCONTOHI BONDA. KERANA BONDA MARYAM WANITA ISTEMEWA. MAHABBAH BONDA KEPADA ALLAH MELANGKAUI SEGALANYA. TAPI SAYA WANITA BIASA YANG SERING TEWAS DENGAN UJIAN DAN GODAAN NAFSU SYAITAN.

SAYA HANYA MENGENALI BONDA DALAM GAMBARAN ALQURAN. SELEBIHNYA MELIHAT GAMBARAN DARIPADA FILEM IRAN TENTANG KISAH "MARYAM AL-MUQADDASAH" SEWAKTU DALAM KANDUNGAN IBU BONDA SEHINGGA BONDA MELAHIRKAN PUTERA BONDA -ISA- TANPA BAPA.

BESAR SEKALI UJIAN BUAT BONDA. QUDUS SEKALI CINTA BONDA KEPADA ALLAH TAALA. MENITIS AIR MATA SAYA KETIKA MELIHAT KISAH DARI FILEM IRAN ITU. WALAUPUN BERULANGKALI SAYA MELIHATNYA, SERINGKALI SAYA MASIH GAGAL MENCONTOHI BONDA. WALAUPUN SERINGKALI SAYA MEMBACA SURAH MARYAM SAYA MASIH GAGAL MELAKSANAKAN INTIPATI PENGAJARAN PERIBADI BONDA. BONDA CALON SYURGA. SAYA MAHU BERTEMU BONDA DISANA, TAPI SAYA TIDAK SEKUAT SETABAH SEQUDUS BONDA.

MASIH ADA LAGI KAH WANITA SEPERTIMU BONDA DI DUNIA INI?


No comments: